duminică, 28 octombrie 2012

Scheleţi din frunze


Tu ştii să faci scheleţi din frunze? Orice fel de frunză. Fiindcă fiecare frunză are schelet. Doar că cel mai bine se face din frunza de nuc. Dacă se poate, verde. Iar iodul miroase frumos. Pericarpul nu conţine iod, conţine juglonă.
Foioasele. Culori multe. Când bate vântul, frunzele se învârt în vârtejuri. Ele şi praful care intră în ochi şi-i face să lăcrimeze. Sistem de apărare. Alte sisteme de apărare: strănutul, spinii sau zidurile de beton.
Dacă ai circulaţia periferică proastă ar trebui să nu fumezi, să bei vin roşu, să ai grijă la cantitatea de magneziu, să bei ceai. Mai ales, să eviţi poziţia „picior peste picior”.

O sticlă de vin roşu. Ideal, aspru, de ţară.

Trebuie spus ce e de spus. Oricum şi oricând. Alte variabile nu trebuie luate în seamă. Răspunsul nu contează. Important e de spus. Fiindcă altfel, tropăie pe creieri o perioadă mult prea mare şi se transformă în frână.
Totul e în schimbare. Mereu a fost aşa, mereu e, chiar dacă nu ne dăm noi seama. Chiar dacă se dă ceasul cu o oră înapoi, ori înainte. Chiar dacă e o zi întunecoasă de duminică pe care o petrecem în pat moţăind. Pământul se învârte iar timpul trece. Fie că vrem ori ba, fie că suntem conştienţi ori ba.


Unde s-or duce toate lucrurile nespuse?

Niciun comentariu: